Debatt som väckte intresse

Initiativet väckte stor uppmärksamhet när det lanserades i samband med debattartikeln i Dagens Nyheter.


article-img

Att 17 kulturverksamheter går samman för att arbeta mot ett gemensamt mål är ovanligt i sig och intresset från media var stort. Många ville veta mer om varför initiativtagarna krävde en utredning för att se över kulturens rättsliga skydd. Bland annat intervjuades Riksteaterns vd Magnus Aspegren och Svenska Filminstitutets vd Anna Serner i SVT Kulturnyheterna och Sveriges Radio. Nyheten om debattartikeln publicerades även i en rad lokaltidningar, bland annat i Norrbottens-Kuriren. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kommenterade även debattartikeln och framförde att hon delar initiativtagarnas oro, detta uppmärksammandes av bland annat Sydsvenskan.

2

Våldets konsekvenser och manlig identitet

2020-01-09 | Hallunda

I anslutning till föreställningen Bye bye bror bjöd Riksteatern och Teater Fryshuset in till ett panelsamtal om våldets konsekvenser och vilken roll manlig identitet spelar. Efter år av eskalerande våld vill många hoppa av den kriminella banan. Vad innebär det att lämna och vad kräver den nya verkligheten av en? Samtalet livesändes på Riksteaterns Facebook och går att se här.

  • seminarium
  • workshop
5

Vad betyder mellanförskapet?

2020-01-14 | Hallunda

Hur är det att identifiera sig som ”etnisk svensk” samtidigt som du av andra blir markerad som annorlunda på grund av ditt utseende? Detta var en av de frågor som diskuterades när Riksteatern bjöd in till ett samtal om mellanförskap med Daphne Arbouz, doktorand vid Södertörns högskola. Samtalet hölls med anledningen av föreställningen Du har hela livet, habibi som handlar om mobbning, identitet, kultur, rasism och hopp.

  • seminarium
  • workshop